Компании

все компании

Завтра под КМДА медики двух больниц проведут акцию протеста из-за отсутствия финансирования

24 червня 2020 року, 20:03
Повторна акція протесту. 

Медики двох унікальних лікарень столиці попереджають - з 1 липня Україна залишиться без невідкладної офтальмологічної допомоги при дитячих травмах, породілля що мають особливо небезпечні інфекційні захворювання будуть народжувати у звичайних пологових будинках. За логікою київських чиновників дітей з травмою ока з усієї України лікувати не обов'язково, а сусідство с інфекцією не є проблемою для породіль. 

Причина – відсутність грошей. Дві київськи лікарні з квітня не мають бюджетного фінансування. Чиновники КМДА не спромоглися за півроку безплідних перемовин вирішити питання фінансування Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини та Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні «Центр мікрохірургії ока».
Зі спілкування з заступником голови КМДА Валентином Мандриївським на попередній акції протесту ми чітко зрозуміли – столична влада не має наміру рятувати медичні заклади. Але рішення є. Побороти злочинну бездіяльність можливо тільки нашою власною активною позицією. 

Більше ми не чекаємо дій від столичних чиновників. Ми готові власноруч виконати їх роботу. 

Представники трудових колективів самі розробили проект рішення Київської міської ради, яке дозволить вирішити питання відновлення поточного фінансування лікарень та забезпечення їх розвитку на благо громади та пацієнтів. Підписали його у міських депутатів та принесли до будівлі КМДА.

Ми прийшли під КМДА з дуже простими вимогами. Ми вимагаємо від Київського міського голови, відповідно до вимог регламенту, включити це питання у порядок денний та невідкладно скликати пленарне засідання Київської міської ради для його негайного розгляду. 

Тільки так ми зможемо зберегти медичні колективи та дати можливість розвитку нашим медичним закладам.
Оргкомітет звертається до киян з проханням підтримати медичних працівників, адже саме Вас прямо зараз чиновники намагаються позбавити можливості отримання медичної допомоги.
Чекаємо Вас на нашій акції!

Тільки разом ми зможемо врятувати медицину в місті Києві!

Акція протесту пройде під стінами КМДА, початок о 10.00, завтра 25.06.2020.

Контакти для ЗМІ - представник трудових колективів лікарень Дмитро Василець, тел 0507745473.




Просмотров: 742
Другие новости