Компании

все компании

"Укрсадвинпром"предлагает увеличить площади закладки виноградников и расширить географию производства теруарних вин

30 травня 2019 року, 13:20
"Укрсадвинпром"предлагает увеличить площади закладки виноградников и расширить географию производства теруарних вин

(Подается на языке оригинала)

В.о. Міністра аграрної політики та продовольства України Трофімцевій О.В.

                                  Шановна Ольго Василівно!

Громадська спілка "Укрсадвинпром" представляє інтереси суб’єкті господарювання, які працюють в галузі садівництва, виноградарства та виноробства, що розташовані по всій території України.

Окремої уваги потребує врегулювання ситуації, яка склалась із державною підтримкою при компенсації вартості садивного матеріалу, зокрема винограду. В діючому правовому полі претендувати на державну підтримку при закладанні виноградників мають право лише господарства, що розташовані в виноробних зонах (Херсонська, Запорізька, Одеська, Миколаївська, Закарпатська області), проте у зв’язку зі зміною кліматичних умов на території України (зона степу змістилась майже на 100 км на північ) вирощування винограду технічних сортів стало можливе і на решті територій, зокрема господарства вирощують виноград в Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській, Кіровоградській, Київській, Львівській областях. За результатами аналізів, виноград набирає достатню кількість цукрів, які необхідні для виробництва вина. Враховуючи викладене, вважаємо за доцільне розширити географію виноробних зон, визначивши всю територію України придатною для вирощування винограду і відповідно внести зміни до діючих нормативних актів. Це дасть змогу збільшити площі закладання виноградників та розширити географію виробництва теруарних вин.

Крім того, з метою розширення географії експорту продукції садівництва та виноробства пропонуємо, розглянути можливість фінансування державою виставкових заходів та проведення дегустацій, оскільки даний процес є достатньо затратним і його неможливо профінансувати виробникам самостійно.

На нашу думку, Мінагрополітики та продовольства України, як центральному органу виконавчої влади, що регулює агарний напрям розвитку країни, доцільно розробити дорожню карту експорту, за участю провідних об’єднань, що представляють інтереси підприємств галузей садівництва, ягідництва, виноробства тощо.

Для вирішення вищевикладених питань, просимо Вас, шановна Ольго Василівна,  дати доручення ввіреним Вам структурним підрозділам, провести розширену протокольну нараду за участю представників галузевих асоціації та представників виноробної галузі (малих, середніх, великих). Громадська спілка "Укрсадвинпром" готова посприяти в організації даного заходу.

З повагою,

Володимир Печко





Просмотров: 686
Другие новости