Компании

все компании

Вышел новый випуск журнала "Вестник. Рейтинг" от государственной фиксальной службы Украины

12 липня 2018 року, 17:26

Вийшов новий випуск журналу "Вісник. Рейтинг".

https://www.facebook.com/RatingMagazine/

Основні теми випуску:

Працюй або закривайся (або Бізнес SOS)

Загалом по Україні зросла кількість юридичних осіб на 5,6 %. Найвищий приріст зафіксовано у м. Києві, Миколаївській, Івано-Франківській, Одеській, Кіровоградській областях.

Водночас кількість ФОП зменшилася на 6,5%. Найвищим цей показник був у Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській і Харківській областях.

Найбільші бюджетонаповнювачі

Оприлюднено ТОП-100 найбільших платників податків станом на 01.01.2018 р.

Компаніями до бюджетів усіх рівнів сплачено 639,2 млрд грн – це 44% усіх сплачених податків в Україні, серед яких п’ятірку лідерів очолили ПАТ "Укргазвидобування", ПрАТ "А/Т Тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки", ПрАТ "Філіп Морріс", ПАТ "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", ПАТ "Укрнафта".

Вперше наведено дані щодо відшкодованого їм ПДВ. Так, компаніям із ТОП-100 відшкодовано майже 4 млрд грн.

Зміщення акцентів

Наведено структуру податкових надходжень у розрізі регіонів та у порівнянні з країнами ЄС.

Спостерігається тенденція до зростання питомої ваги непрямих податків. Такий стан речей відповідає європейським тенденціям. Щодо покращення адміністрування податків, то основним напрямом реформування є покращення роботи електронних сервісів, консультаційної роботи і проведення активної роз’яснювальної роботи серед представників бізнесу.

Де в Україні жити та господарювати найкраще

Вперше журнал "Вісник. Рейтинг" сформував рейтинг регіонів України на основі 12 соціально-економічних показників, що стосуються праці, фінансів та якості життя.

Кращим у рейтингу визначено той регіон, у якого загалом за всіма показниками отримано максимальний бал.

Так, у п’ятірку лідерів потрапили м. Київ, Одеська, Київська, Дніпропетровська та Львівська області, набравши 239, 229, 197, 189 і 181 балів відповідно. Замикають рейтинг Донецька, Чернігівська та Луганська області, сума балів яких незначно перевищила цифру 100.

Джерелами інформації для формування показників слугували офіційні дані Держстату України, Пенсійного фонду України, ДФС України, Генпрокуратури України, Мінрегіону України та Мінекології України.

ТОП-10 найбільших платників податків у кожному регіоні України

Оприлюднено ТОП-10 найбільших платників податків за сумою сплати податкових платежів до бюджету відповідної області станом на 01.01.2018 р.

ПАТ "Укргазвидобування", яке є найбільшим платником податків в Україні, присутнє у 8 областях країни.

Скільки непрацюючих утримує офіційно працевлаштований

На підставі демографічних даних регіону, кількості зайнятого населення, безробітних, пенсіонерів та інших виведено число непрацюючих, які припадають на кожного офіційно влаштованого на роботу працівника. Як з’ясувалося, менше 2 осіб утримують працевлаштовані лише у м. Києві (0,8 осіб). Максимальне навантаження лягає на плечі офіційно влаштованих працівників Луганської (15,7 осіб), Донецької (9,4 осіб) та Закарпатської (5,6 осіб).

Зарплатні тенденції

Розглянуто динаміку зростання заробітної плати підприємств недержавної форми власності. У три рази перевищує заробітна плата найбільш високооплачуваної галузі над найменш високооплачуваній галузі. Так, як і минулого року найнижчий рівень оплати праці був в АПК (у середньому 5483 грн. на місяць) та у будівництві (5587 грн. на місяць); найвищий – в галузі ІТ (16776 грн. на місяць) та у фінансовій і страховій діяльності (12235 грн. на місяць).

Визначено регіональні середні заробітні плати. Високі показники зростання показали Запорізька обл. (83%), м. Київ (68,75%), Одеська (67,64%), Дніпропетровська (60,24%), Харківська (60%), Львівська (59,66%), Тернопільська (57,48%) та Чернівецька (55%) області.

Ексклюзивно

Інтерв’ю з головами обласних держадміністрацій Львівської, Полтавської та Одеської областей, у яких очільники розповідають про успіхи у налагодженні конструктивного діалогу з бізнесом, труднощі із залученням іноземних інвестицій, вказують на найперспективніші галузі регіону, розкривають інфраструктурні плани та діляться результатами у запровадженні реформи децентралізації.

Інтерв’ю про найголовніші питання з керівниками провідних підприємств, які працюють у різних областях України, впливають на розвиток тієї чи іншої галузі і відіграють ключову роль в економіці як регіону, так і цілої країни.

Про перші підсумки від впровадження 4G-технології, її подальший розвиток, основні тенденції у сфері мобільного зв’язку — в інтерв’ю з президентом компанії "Київстар" Петром Чернишовим.

Яких наслідків тютюнова галузь очікує від подальшого зростання акцизу, та що дасть прийняття урядової ініціативи щодо встановлення сучасного методу контролю за безготівковими/готівковими операціями — в інтерв’ю з директором з корпоративних зв'язків компанії "Філіп Морріс Україна" Наталією Бондаренко.

Про те, як працюється в умовах сьогодення найбільшому приватному перевізнику в Україні — компанії "Лемтранс", розповів її генеральний директор Володимир Мезенцев.

Як сьогодні почувається галузь пивоваріння, на що у своїй діяльності роблять ставку українські виробники пива і як долають труднощі, — розповів генеральний директор компанії Carlsberg Ukraine Євген Шевченко.

Про глобальні тенденції ринку ритейлу у 2018 р., адаптацію до них українських компаній, а також про концепцію соціальної відповідальності розповів фінансовий директор компанії "Метро Кеш енд Кері Україна" Андрій Цвих.

Як просувається реформа нафтогазовидобувного сектора і які ключові виклики постають перед компаніями галузі в поточному році — в інтерв’ю генерального директора "ДТЕК Нафтогаз" Ігоря Щурова.

Як працюється іноземному інвестору в Україні та що потрібно для створення стабільного бізнесу, розповів генеральний директор ПрАТ "СКФ Україна" Володимир Цибульський.

З якими труднощами доводиться стикатися сьогодні бізнесу і що потрібно для створення в Україні підприємства європейського рівня — в інтерв’ю з Генеральним директором компанії "Керамейя" Іваном Телющенко.

Про сплату екологічного податку, а також про співпрацю з державою в питаннях екобезпеки розповів начальник Управління з охорони навколишнього середовища ТОВ "Метінвест холдинг" Владислав Варнавський.

Завантажити PDF:

http://www.visnuk.com.ua/uk/issue/5657

Замовити журнал: 044 223 24 06

Довідка про видання:

Засноване у липні 2016 р.

Призначення журналу: інформувати аудиторію про підприємства країни, які є найбільшими платниками податків, їх внесок в економіку держави, а також співвідношення фінансових результатів підприємств з користю, яку вони приносять.


По материалам: Государственная фискальная служба





Просмотров: 1259
Другие новости