Компании

все компании

ЄС виплатив лише 40% траншу на реформу енергосектору через відставання України

22 грудня 2017 року, 15:42
ЄС у п’ятницю, 22 грудня, здійснив виплату другого траншу  у розмірі  2 мільйонів євро з максимальних 5-ти мільйонів на підтримку реформи енергосектору через повільний прогрес у виконанні реформ.
Про це "Європейській правді" повідомили у Представництві ЄС в Україні.
Підтримка надається у рамках  фінансованої ЄС програми бюджетної підтримки "Продовження підтримки  реалізації Енергетичної стратегії Україні".
Програма допомагає Україні зменшити забруднення навколишнього середовища, пов’язаного з виробництвом електричної енергії, сприяє реформуванню ринку електричної енергії, допомагає  покращити якість нафтопродуктів та підтримує створення запасів нафти та нафтопродуктів.
Загальний бюджет програми - 45 мільйонів євро.
"Це другий транш, який ми перерахували до державного бюджету України за цією програмою, починаючи з 2015 року. Виплату здійснено на підставі прийняття нової Енергетичної стратегії та подання Україною Національного плану зменшення викидів від великих спалювальних установок – спеціальних умов для цієї виплати", - повідомив посол ЄС Хюг Мінгареллі.
Втім, він зазначив, що ця виплата становить лише 40% від максимального розміру траншу.
"Це викликано значними затримками у виконанні програми, пов'язаними з реформою ринку електричної енергії, створенням системи запасів нафти та нафтопродуктів, а також моніторингом якості палива. Ця часткова виплата відображає повільніший, ніж передбачалося, прогрес у виконанні реформ протягом останніх місяців", - заявив Мінгареллі.
Він закликав Україна прискорити реформи у цих  сферах, а саме забезпечити повну та невідкладну імплементацію закону про регулятор та закону про ринок електричної енергії. 
"Подальша робота з виконання довгострокової Енергетичної стратегії на основі якісних енергетичних даних також має бути одним з пріоритетів. Європейський Союз продовжуватиме підтримувати процес реформ в секторі енергетики України", - заявив Мінгареллі.

По материалам: Європейська правда





Просмотров: 793
Другие новости