Компании

все компании

Кому належить Nemiroff, що платить 10 мільйонів у бюджет ОТГ Немирова та 1,5 мільярда в державу?

4 грудня 2017 року, 11:17
Новина про угоду одного із лідерів горілчаного ринку України – компанії Nemiroff – та японського інвестора фірми Fujikura стала сенсацією для всієї Вінниччини.
 
Адже частина складів горілчаної компанії в Немирові мають уже до кінця цього року стати виробничими цехами Fujikura. Тут японці хочуть створити 2000 нових робочих місць. Про подробиці цього масштабного проекту розповіли в Немирівській ОТГ.
 
– Попередньо відкриття заводу Fujikura заплановане на 24 грудня 2017-го… Поки що на роботу беруть 400-800 людей та мають платити від 7100 офіційної платні + со­ціальний пакет, — розповів Віктор Качур. – Для району та області цей проект мав би стати проривом. Бо, по-перше, наш Nemiroff віддає 5000 квадратних метрів своїх складів з усіма комунікаціями під виробництво, а Fujikura запускає своє виробництво і сплачує податки. Втім, як не дивно, за такі гроші навіть у районі працювати готові далеко не всі… Чому? Бо одні втратять субсидію через офіційну платню, інші – їдуть до Польщі на 15-20 тисяч гривень, дехто просто ледачий чи працює нелегально…
 
– А скільки Nemiroff платить до бюджету ОТГ?
– За 10 місяців поточного року маємо 7,7 мільйона гривень, за рік «набіжить» більше 10 мільйонів. Сумарно це податок на зарплату фізичних осіб, за оренду землі та сплата за нерухомість… Багато це чи мало? Щоб ви розуміли, то щорічно 1,5 мільярда гривень акцизного збору компанія Nemiroff сплачує в державний і обласний бюджети! Якщо порівняти ці дві цифри – 1,5 мільярда та 10 мільйонів – то місцева «казна» має копійки… Бо так виписані податкові закони в Україні.
 
Нам повідомили, що родина Глусів, які фактично керували заводом, більше не акціонери компанії Nemiroff і тепер вони пенсіонери, а син виїхав за кордон і там починає бізнес з нуля. Однак рецепти своєї горілки вони не продали.
 
Тепер володіють горілчаним флагманом відомі в Немирові та світі люди – Яків Грибов, брати Анатолій та Віктор Кіпіші та сестра Якова Грібова – Бела Фінкельштейн

По материалам: 33kanal





Просмотров: 1493
Другие новости