Компании

все компании

Кабмін взяв в кредит $0,5 млрд для будівництва квартир

23 листопада 2017 року, 16:55
Кредитором виступає генпідрядник з Китаю
Кабінет міністрів України взяв кредит на суму $0,5 млрд на подолання «квартирної черги», а також будівництва квартир для військових і переселенців. Про це з посиланням на дані Державної іпотечної установи пише Економічна правда.
Згідно з повідомленням, переможцем конкурсу на залучення позики для проекту забезпечення житлом ДІУ став національний китайський генпідрядник.
Кредит буде забезпечено держгарантіями, які передбачені бюджетом. Очікувана сума кредиту – $0,5 млрд, термін залучення – 15 років, ефективна ставка по кредиту – 4,5% річних. У ролі позичальника виступає ДІУ, кредитором стає китайська сторона, яка здійснює контроль за використанням кредитних коштів.
Повний обсяг кредитних коштів передбачається отримати протягом 2 років.
Придбання готового житла та відбір об'єктів для добудови буде здійснюватися на конкурсній основі через систему Prozorro для забезпечення відкритості процесу і мінімізації корупційної складової.
Раніше повідомлялось, що Віталій Кличко та заступник голови правління China Pacific Construction Group Го Уін підписали угоду про співпрацю щодо реалізації проекту із будівництва четвертої лінії метро у Києві між КМДА та китайським консорціум. Вартість будівництва оцінили в $2 млн.

По материалам: Mind





Просмотров: 736
Другие новости