Компании

все компании

Російський олігарх змінив акціонера свого українського метзаводу

22 листопада 2017 року, 10:23
Компанія Evraz передала кіпрській компанії Drampisco 97,7% акцій Дніпровського металургійного заводу (Євраз ДМЗ), які раніше перебували у володінні нідерландської компанії Palmrose BV.

Про це повідомили у Євраз ДМЗ, передають Українські новини.

Євраз ДМЗ виробляє товарний чавун, товарну заготовку, швелер, куток, кранові рейки, автовісі, автоободи. У 2016 році в порівнянні з 2015 роком завод скоротив збиток в 3,4 рази, або на 769,2 млн грн - до 322,753 млн грн.


Компанії Drampisco і Palmrose BV є "дочками" компанії Evraz.
Evraz plc - велика вертикально інтегрована металургійна і гірничодобувна компанія, включає підприємства в Росії, США, Італії, ПАР і Україні. Головна компанія Evraz Group зареєстрована у Люксембурзі, є найбільшим виробником сталі в Росії і входить до числа 12 провідних сталеливарних компаній світу.

Найбільші бенефіціари групи - Роман Абрамович, Олександр Абрамов і Олександр Фролов.

До недавнього часу у Evraz в Україні було три активи: Євраз Дніпропетровський металургійний завод ім. Петровського (Дніпро), Євраз Южкокс і Євраз-Суха Балка (Кривий Ріг).

Однак, у травні Evraz Group SA підписала угоду про продаж Kadish Limited (головна компанія Євраз Суха Балка) компанії Berklemond Investments Ltd (входить до складу DCH Group Олександра Ярославського).

Ціна продажу Євраз-Суха Балка склала $110 млн без урахування боргу. Сума буде виплачена кількома траншами: $25 млн Євраз отримав після підписання угоди про продаж, залишок - до 31 грудня 2017 року.

Також Evraz розглядає можливість продажу компанії Євраз Южкокс в Україні.

Крім того, в кінці вересня компанія Металотехніка (Кривий Ріг), що входить до групи Evraz і володіла 25,8% акцій Південного гірничо-збагачувального комбінату (Кривий Ріг), вийшла зі складу акціонерів підприємства.

  


По материалам: НВ.БИЗНЕС





Просмотров: 718
Другие новости