Компании

все компании

100 відсотків акцій «Донецькобленерго» прогнозовано дістанеться Ахметову

21 листопада 2017 року, 13:25
«ДТЕК Пауер Трейд» з енергохолдингу ДТЕК виставило публічну вимогу до міноритарних акціонерів ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» про обов\’язковий викуп акцій.

Про це йдеться в повідомленні «ДТЕК Донецькобленерго» в системі розкриття Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, передає «Інтерфакс-Україна».
Як повідомляється, ціна викупу визначена на рівні 8,78 грн за одну акцію — найвища ціна, по якій ДТЕК і Група СКМ, до якої вона входить, купували акції цієї енергокомпанії за попередні 12 місяців.
ДТЕК і її материнська група СКМ з афілійованими компаніями сумарно володіють в «Донецькобленерго» 96,52705%, або 63 млн 241,796 тис. акцій.
Акції «ДТЕК Донецькобленерго» на «Українській біржі» на вечір 20 листопада котирувалися за курсом: купівля — 4 грн за акцію, продаж — 8,88 грн, ціна останньої угоди, укладеної 1 листопада, — 8 грн.
Загальна кількість акцій компанії в обігу — 65,517 млн. З урахуванням заявлених вище параметрів на викуп акцій мажоритарному акціонерові необхідно буде направити близько 20 млн грн.
В свою чергу експерт з енергетичного ринку Андрій Герус на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував дану інформацію наступним чином: «У цивілізованому бізнесі зазвичай такі пріоритети фінансування: 1. Фінансування операційної діяльності. 2. Обслуговування та погашення кредитів. 3. Інвестиціі (у тч покупка нових акцій).
У нас: 1. Вугілля не завезли. Склади на 50% нижче минулорічних і лише 25% від плану Міненерго. 2. Тарифні гроші вивели за кордон і вимагають нового підвищення тарифів. 3. На вугілля грошей немає, але на скупку акцій гроші є. Україна — країна можливостей», — повідомив він.

По материалам: Аргумент





Просмотров: 879
Другие новости