Компании

все компании

Гарри Бейкер: Дуже хорошою новиною є те, що Україні вдалося залучити $3 млрд від євробондів

16 листопада 2017 року, 09:57
Гарри Бейкер: Дуже хорошою новиною є те, що Україні вдалося залучити $3 млрд від євробондів
Чи довго збережеться вікно можливостей для позик на міжнародних ринках капіталу - великою мірою залежить від Києва.
Той факт, що Україні вдалося залучити $3 млрд завдяки розміщенню державних єврооблігацій, — дуже хороша новина, попри будь-які застереження, адже  йдеться про відновлення присутності країни на міжнародних боргових ринках. Таку думку в інтерв’ю Тижню висловив Ґарі Бейкер, директор CFA Institute у країнах Європи, Середнього Сходу й Африки.

За його словами, чи довго збережеться вікно можливостей для позик на міжнародних ринках капіталу - великою мірою залежить від самої України.

«Враховуючи дуже амбітний перелік законодавчих змін, який зараз на порядку денному в країні, голосування за реформи є важливим фактором збереження інвестиційної привабливості українських активів. Якщо іноземні інвестори стануть свідками перетворень чи то пенсійної, чи то реформи державних підприємств, чи корпоративного управління, якщо ви почнете демонструвати постійне намагання запроваджувати зміни, тоді немає причини, щоб цей доступ до глобальних ринків капіталу не поглиблювався», — сказав Бейкер.

Він зауважив, що з огляду на це все в руках України. І навіть якщо в США й далі підвищуватимуть облікову ставку (днями Банк Англії зробив такий крок уперше за 10 років), це не змінить фундаментальні перспективи країни. Адже світова економіка досі функціонує в умовах неймовірно низьких відсоткових ставок. І зміни, які можуть відбуватися в Україні, такі важливі, що вони за будь-яких умов переважать підвищення облікової ставки в США на чверть відсоткового пункту.

Довідка:

Ґарі Бейкер — директор CFA Institute у країнах Європи, Середнього Сходу та Африки. Народився у Великій Британії. 1983 року отримав ступінь магістра з географії в Кембриджі. Працював на аналітичних і керівних посадах у Barclays, Merrill Lynch, Bank of America, Jefferies. У вересні 2016-го приєднався до CFA Institute, ставши директором по регіону ЕМЕА (Європа, Середній Схід, Африка).

По материалам: Тиждень.ua





Просмотров: 716
Другие новости