Компании

все компании

Засновник eBay профінансував перший в Україні технологічний хаб для розвитку стартапів

14 листопада 2017 року, 16:48
Завдяки грантовій інвестиції у розмірі 480 тисяч доларів у Києві відкриють перший в Україні хаб 1991 Civic Tech Center, спрямований на розвиток громадянських технологічних організацій і стартапів у країнах Центральної та Східної Європи.
Про це йдеться в прес-релізі української технологічної громадської організації SocialBoost, передає Depo.ua із посиланням на "Економічну правду".
Так, фінансування проекту здійснила інвестиційна філантропічна компанія Omidyar Network, створена засновником eBay П'єром Омідьяром.
Грант від Omidyar Network покриває ремонтні роботи, підтримку проекту для побудови успішної бізнес-моделі, а також розробку нових програм для розвитку технологічної еко-системи.
Хаб планують розташувати в центрі Києва, відтак він збере разом представників українських державних органів, бізнесу, журналістів, та громадянські технологічні стартапи.
Головною метою діяльності центру є максимізація позитивного суспільного ефекту від діяльності стартапів у сфері відкритих даних і civic tech. Він функціонуватиме як коворкінг, заснований на конкурсному відборі та членських внесках, з рядом акселераційних програм і програм менторської підтримки, а також як місце проведення подій, спрямованих на потреби стартапів.
"Це значний внесок у розвиток нашої організації від такого відомого міжнародного impact-інвестора як Omidyar Network. Ми готові консолідувати корисні і яскраві ініціативи та забезпечити їх всіма необхідними для зростання компонентами, такими як приміщення, менторство, корисні контакти, і що ще більш важливо – організувати миттєвий і постійний доступ один до одного", – зазначив Голова Правління SocialBoost Денис Гурський.
Потреба в технологічному хабі, такому як 1991 Civic Tech Center, підтримана успіхом 1991 Open Data Incubator, який з 2015 по 2017 рік допоміг запуститися більш ніж 50 стартапам і залучити для них фінансування на суму більш ніж $500 тис.
Відкриття центру запланували на 8 грудня 2017 року.
Нагадаємо, у фіналі українського етапу міжнародного конкурсу стартапів у сфері інформаційних технологій для професійної юридичної діяльності (legal-tech) перемогла платформа Pinky Solutions із онлайн-врегулювання конфліктів в e-commerce.

По материалам: depo.ua





Просмотров: 1144
Другие новости