Компании

все компании

Засновник eBay виділить $1 млн на громадські проекти в Україні та Польщі

13 листопада 2017 року, 20:52
Інвестиційна фірма Omidyar Network, яка належить засновнику eBay П'єру Омідьяру, вирішила виділити понад $1 млн на фінансування ініціатив в Україні та Польщі з розвитку суспільно орієнтованих технологій (civic tech), підприємницької екосистеми та інші проекти civic tech в Центральній та Східній Європі (ЦСЄ). Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
Перша половина гранту в розмірі $480 000 буде виділена для недержавної організації SocialBoost. На ці кошти буде оновлений перший в регіоні хаб 1991 Civic Tech Center. Він почне повноцінно працювати в грудні цього року і буде функціонувати як коворкінговий простір із рядом акселераторів і програм менторської підтримки в сфері civic tech.
«Для розвитку нашої організації дуже важливо, щоб такий добре відомий і впливовий міжнародний інвестор, як Omidyar Network, підтримував нашу діяльність», – зазначив глави ради директорів SocialBoost Денис Гурський.
«Відкриття 1991 Civic Tech Center поряд з роботою інших організацій, які ми підтримуємо, таких як ePanstwo Foundation і Seedstars World, створить більше можливостей для співпраці і дозволить новій хвилі талановитих підприємців і технарів рости і просувати екосистему civic tech у ЦСЄ», – зазначила відповідальна за регіон Omidyar Network Олена Бойцун.
Крім того, Omidyar Network стала національним спонсором Seedstars World – глобального конкурсу з підтримки стартапів більш ніж з 60 ринків, що розвиваються. Таким чином інвесткомпанія підтримає регіональний саміт Seedstars World ЦСЄ в Києві 7 грудня цього року.
Omidyar Network вже вклала $126 млн на підтримку civic tech в світі, профінансувавши 66 організацій, які допомагають зміцнити відносини між громадянами та їх урядами. Загалом Omidyar Network інвестувала більше $1 млрд в такі сфери, як освіта, нові технології, доступ до фінансів, держуправління.
SocialBoost – НДО, яка кілька років займається суспільно орієнтованими технологіями в Україні, серед її проектів – 1991 Open Data Incubator, «Громадянський проект», Data.gov.ua. Серед спонсорів проектів SocialBoost – IRF (Soros Foundation), Microsoft, USAID, Western NIS Enterprise Fund.

По материалам: Mind





Просмотров: 1009
Другие новости