Компании

все компании

НКЦПФР: питання фондових бірж з російськими активами буде вирішено найближчим часом

23 вересня 2015 року, 16:02

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) отримала інформацію щодо планів викупу частки московського акціонера в фондових біржах «ПФТС» та «Українська біржа» українськими компаніями.

 

Так, Комісія отримала інформацію щодо планів купівлі частки «Московської біржі ММВБ - РТС» в фондовій біржі «ПФТС» компаніями «Фондова компанія «Фаворит» та «Інвестиційний Капітал Україна». Також потенційні покупці «Української біржі», а саме «Драгон Капітал» та «Універ Капітал», надіслали до регулятора інформацію щодо планів викупу долі «Московської біржі ММВБ - РТС».

Зазначимо, що Комісія планує ретельно вивчити надані дані і на зустрічі наступного тижня з зацікавленими сторонами обговорити питання термінів, а також розробити певний графік виконання вимог Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності».

 

Тимур Хромаєв, Голова НКЦПФР, повідомив: «Не зважаючи на те, що фондова біржа – вкрай важливий елемент інфраструктури фондового ринку, жодна українська біржа не зосереджує на собі критичного обсягу ліквідності. Тому втрата ринком однієї біржі не є катастрофою.  Ми знаходимося лише на початку шляху реформування ринку і створення єдиного центру ліквідності. Саме цим шляхом рухається європейський ринок. Ми прагнемо створити ефективну облікову та розрахункову інфраструктуру, аби в майбутньому український ринок зміг стати повноцінним елементом східноєвропейського ринку капіталу, отримавши всі можливі переваги від такої інтеграції».

 

Нагадаємо, що суттєвим пакетом акцій зазначених вітчизняних фондових бірж володіє компанія з Російської Федерації «Московська біржа ММВБ - РТС». Зокрема, у статутному капіталі «ПФТС»частка Московської біржі становить 50 % +1 акція, а в капіталі «Української біржі» – пряма та опосередкована частка (через ПрАТ «Український біржовий холдинг») становить 43,084 %.





Просмотров: 1057
Другие новости