Компании

все компании

Ф’ючерси на індекс WIG20 отримали сертифікацію CFTC

19 травня 2015 року, 15:24
 ВФБ отримала сертифікат Комісії по торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC)

· Ф’ючерсні контракти на WIG20 тепер можуть бути запропоновані також інвесторам із США 

Варшавська фондова біржа (ВФБ) отримала сертифікат американської Комісії по торгівлі товарними ф’ючерсами, який дозволить запропонувати американським інвесторам ф’ючерсні контракти на WIG20. 

“Процес сертифікації Біржа розпочала три роки тому. Останнім часом Правління ВФБ вело активну роботу над цим, серед іншого провівши зустріч з керівником Комісії Тімоті Массадом. Отрмання цього сертифікату підтверджує значечення індексу WIG20 на нашому ринку, як найважливішого базового індексу для похідних інструментів”— розповів Гжегош Завада, Віце Президент Варшавської фондової біржі.

Сертифікація ставить ВФБ в один ряд з такими біржами, як Eurex, OMX і NYSE, похідні фінансові інструменти яких пройшли процес сертифікації Комісії по торгівлі товарними ф’ючерсами.

“Отримання сертифікату надасть можливість залучити нову групу інвесторів на ринок, що має призвезвти до зростання активності в цьому сегменті. Хоча доступ до контрактів WIG20 для американських інвесторів не гарантує зростання обсягів торгів, але ми вважаємо, що сертифікація разом з підвищеною волатилністю стануть достатнім стимулом для інвестування в цей інструмент. А це відповідає оновленій стратегії GPW.2020”— додав Гжегош Завада.

На наступному етапі ми подаємо заявку на отримання сертифікату для індексних опціонів, які знаходяться під юрисдикцією американської Комісії з цінних паперів та фондових бірж.

Ф’ючерсні контракти на WIG20 торгуються на ВФБ починаючи з 1998 року.


По материалам: ipowse.com.ua


теги: CFTC, WIG20



Просмотров: 3312
Другие новости