Компании

все компании

Варшава - місто стартапів

21 травня 2014 року, 14:55
Місто Варшава, Aula Polska і ВФБ підписали лист про наміри щодо підтримки варшавських стартапів

•    Ініціатива спрямована на створення нових, інноваційних джерел зростання польської економіки

•   ВФБ - перша біржа в Європі і одна з перших в світі, яка побудує краудфандінгову платформу

За ініціативою Президента ВФБ, Адама Мачєєвські, столичне місто Варшава, Aula Polska, громадський рух, який включає понад 5000 учасників, і Варшавська фондова біржа підписали 19 травня 2014 року лист про наміри щодо проведення спільних заходів у напрямку розвитку підприємництва і інновацій в Польщі. Ці заходи передусім будуть спрямовані на підтримку стартапів – компаній, що починають свій бізнес. Ініціатива об’єднує можливості і потенціал Варшави – міста, що претендує на статус міжнародного центру капіталу, насамперед завдяки Варшавській фондовій біржі -  найбільшій біржі в регіоні Центральної і Східної Європи, а також завдяки ентузіазму і інноваціям громадського руху молодих підприємців Aula Polska.

Довгострокова мета проекту полягає у підвищенні інноваційності польської економіки, створення іміджу міста, що сприяє інноваційним підприємствам і поширює ідею підприємництва, а також залученні до Варшави як найбільшої кількості трейдерів та інвесторів. Досягненню цієї мети сприяють консолідація існуючої інфраструктури і розбудова відсутніх елементів системи підтримки для підприємців таким чином, щоб полегшити процес залучення капіталу та сприяти розвитку бізнесу.
“В Варшаві малі підприємства (включаючи мікропідприємства) становлять понад 90 відсотків усіх компаній. Створити свою компанію – дуже просто, але втримати її на ринку набагато складніше і лише деяким вдається розвинути свій бізнес. Ми хочемо створити гнучку систему, яка допомагатиме молодим підприємцям на кожному етапі розвитку таким чином, щоб вони відчували себе впевнено і знали про ризики і завдання, які стоять перед ними, що обов’язково приведе до зростання їх конкурентоспроможності. Тому разом з Варшавською фондовою біржею і Aula Polska ми приступаємо до створення найбільшої допоміжної системи підтримки молодих і перспективних компаній. Ця ініціатива відкрита також і для інших інституцій – вельми запрошую взяти в ній участь”
— каже Ханна Гронкевич-Вальц, мер міста Варшава.
В світі краудфандінг (англ. сrowdfunding), фінансування нових проектів за рахунок великої кількості малих виплат зі сторони спільноти людей, зацікавлених в ідеї, динамічно розвивається і стає істотним джерелом фінансування бізнес-проектів. ВФБ – перша біржа в Європі і одна з перших в світі, яка побудує краудфандінгову платформу. За її посередництвом компанії, що розпочинають діяльність, будуть мати можливість залучити капітал на розвиток. За допомогою цієї платформи всі бажаючі зможуть підтримати обрану бізнес-ідею шляхом придбання акцій, позики або пожертвувань. Додатковою підтримкою підприємців стануть доступ до офісного приміщення, технологічної інфраструктури і поради від експертів, які підписали лист. Вони допоможуть оцінити бізнес-проект, будуть підтримувати маркетингові заходи а також сприятимуть в пошуку і встановленні міжнародних контактів.
“В минулому році краудфандингові платформи зібрали понад 5 млрд. доларів і за оцінками експертів, протягом наступних 10 років ця цифра зросте до 300 млрд. доларів. Прийшов час і Польщі скористатись краудфандінгом, як засобом фінансування підприємств. Тим більше, що існуючі джерела зростання нашої економіки будуть вичерпуватись і необхідно приділяти більшу увагу інноваціям в бізнесі і моді на сміливість в підприємництві. Саме тому ми хочемо створити комплексну, заслуговуючу довіру програму підтримки стартапів. ”
— говорить Адам Мачєєвські, Президент ВФБ
“Я переконаний, що завдяки співпраці бізнесу, представленого на ВФБ, міста Варшави і Aula Polska вдасться суттєво допомогти столичним підприємцям. Aula Polska вже сім років будує бізнес-співтовариство технологічних компаній і підтримує польські стартапи. Зараз ми зможемо працювати на зовсім іншому рівні. Я дуже задоволений, що ми можемо приймати участь в даній ініціативі. Зосередимся на найголовнішому для розбудови кращої екосистеми для стартапів

По материалам: Варшавская фондовая биржа





Просмотров: 1780
Другие новости