Компании

все компании

На ФБ "Перспектива" почалися торги за технологією Інтернет-трейдингу

20 травня 2014 року, 11:32
Минулого тижня на ФБ "Перспектива" були укладені перші біржові договори за технологією Інтернет-трейдингу.
Учасники біржових торгів отримали доступ до електронної торговельної системи ФБ "Перспектива" через універсальний шлюз, розроблений біржею для забезпечення комунікації з якомога ширшим колом брокерських систем.
"Зважаючи на те, що брокерських систем навіть в Україні не так мало, ФБ "Перспектива"  приділила чимало часу, щоб реалізувати максимально універсальні формати інформаційного обміну та не залежати лише від обмеженого кола розробників програмного забезпечення для Інтернет-трейдерів, - повідомив Голова Біржової Ради ФБ "Перспектива" Едуард Мілюшко. - Найбільш активні консультації та спільні доопрацювання проходили з компаніями ARQA Technologies та "Санлайн". Наразі ПЗ QUIK є достатньо відомим серед українських онлайн-брокерів, втім, можна припустити, що сьогодні його російський розробник ARQA навряд чи активно інвестуватиме у модернізацію з метою інтеграції із ще однією фондовою біржею. Натомість "Санлайн" досить швидко розробив термінал SLTrade, який є зручним для торгів на кількох біржах одночасно, включаючи ФБ "Перспектива", і ми щиро підтримуємо цей успіх національного розробника".
Одним з перших торговців цінними паперами, що підключився до ФБ "Перспектива" з використанням брокерської системи SLTrade, стала компанія "Таргет Трейд" (Київ) - останнім часом один з лідерів торгів на ФБ "Перспектива" за кількістю укладених договорів.
"Ми розглядаємо цей напрям подальшого розвитку біржі як дуже логічний, - вважає голова торговельного підрозділу компанії "Таргет Трейд" Микола Семененко, член робочої групи, створеної на ФБ "Перспектива" з метою розвитку сегменту торгів акціями. - Висока ліквідність, що спостерігається в ході торгів ОВДП та корпоративними облігаціями, має бути поширена і на пайові цінні папери. Цьому сприятиме запуск біржею індексу акцій, який планується найближчим часом".
В якості відмінності від інших форматів Інтернет-трейдингу, впроваджених на українських фондових біржах, реалізація технології на ФБ "Перспектива" базується на використанні національних стандартів електронного документообігу та електронного цифрового підпису з отриманням послуг центру сертифікації ключів.
"В рамках співпраці з ФБ "Перспектива" ми пишаємося тим що саме в терміналі SLTrade проведена перша біржова угода через торговий шлюз біржі. Хочемо відзначити високу продуктивність спільної роботи і впевнені в ефективній співпраці надалі з розвитку Інтернет-трейдінгу, - зазначив керівник напрямку розвитку продуктів компанії "Санлайн" Володимир Кашканов. - Компанією була розроблена лояльна тарифна політика на впровадження та використання терміналу, а всі ціни встановлені в українській гривні, без прив'язки до будь яких курсів валют".
Очікується, що запуск технології Інтернет-трейдингу має позитивно позначитись на таких показниках конкурентоздатності як біржі, так і фондового ринку в цілому, як збільшення кількості біржових договорів, розширення кола ліквідних українських фінансових інструментів та інвесторів-учасників біржових торгів.

По материалам: Перспектива





Просмотров: 1471
Другие новости