Компании

все компании

На черкаському заводі «Богдан» розпочалося повномасштабне виробництво автомобілів JAC

9 грудня 2013 року, 20:22

7-го грудня на автомобільному заводі «Богдан» у Черкасах розпочалося повномасштабне виробництво автомобілів JAC. Запуск унікального для України виробничого проекту з локалізацією понад 51% відвідали представники провідних українських автомобільних і ділових видань.

На заводі корпорації «Богдан», найсучаснішому автомобільному підприємстві України, з конвеєра зійшли перші седани JAC J5, які відтепер виробляються в нашій країні з рівнем локалізації понад 51%. Гостями урочистої церемонії запуску нового виробництва стали журналісти провідних українських видань, які мали змогу не лише познайомитися з заводом, дізнатися про всі нюанси виробничих процесів, а й стати свідками сходження з конвеєра першого седана JAC J5 українського виробництва, за кермо якого сів президент корпорації «Богдан» Олег Свинарчук.

Проект з виробництва автомобілів JAC по-справжньому унікальний: в результаті тривалих переговорів з китайськими партнерами корпорація «Богдан» вперше в історії української автопромисловості отримала статус повноцінного експортера, а це означає, що стильні седани J5 продаватимуться не тільки на внутрішньому ринку, але і в інших країнах світу без обмежень. Запуск виробництва седана J5 і кросовера S5 в Україні дозволив зробити їх більш доступними: вартість J5 в різних комплектаціях вдалося знизити в середньому на 10000 грн., тоді як кросовер S5 після початку виробництва стане дешевшим на 15 000 грн. в порівнянні з імпортованими авто.

В той час як показники промислового виробництва в Україні стабільно йдуть на спад, запуск повномасштабного виробництва сучасних автомобілів дає можливість не лише запропонувати українським автомобілістам гідну альтернативу імпортній продукції, але й надати істотний імпульс вітчизняній промисловості. Виробництво автомобілів JAC J5 ведеться з локалізацією понад 51 %. Виробничий цикл включає зварювання кузовних панелей, фарбування і грунтовку, збирання з використанням комплектуючих понад 30-ти українських постачальників, а це кілька тисяч робочих місць в реальному секторі економіки, які створюються у вкрай непростий період.

Черкаський завод «Богдан» - найсучасніший автомобільний виробничий комплекс в Україні і один з найкращих заводів у всій Східній Європі, в який корпорація «Богдан» інвестувала понад $330 мільйонів. Підприємство розташоване на площі 251,4 тис. м2 і при повному завантаженні може виробляти до 180 000 автомобілів на рік. Завод оснащений сучасним виробничим обладнанням: зварювальними лініями JAC, роботизованими фарбувальними лініями Eisenmann і KUKA, системами контролю Carl Zeiss. Підвищена увага приділяється на заводі «Богдан» контролю якості продукції на всіх етапах виробництва - від оцінки якості і кількості матеріалів і комплектуючих, контролю виконання зварювальних операцій, геометрії кузовів, фарбування, до здійснення аудиту під час збирання і в процесі випробувань.









По материалам: Богдан Моторс


теги: Богдан, JAC



Просмотров: 1520
Другие новости