Компании

все компании

Ерік Найман: міняючи гривню на долар, ви втрачаєте гроші двічі

13 жовтня 2013 року, 18:42
Ерік Найман: міняючи гривню на долар, ви втрачаєте гроші двічі А найбільш надійний і прибутковий спосіб заощадження - гривневий депозит

Українська гривня забезпечена реальною економікою, що важко сказати про американський долар. Про це сказав відомий фінансовий експерт Ерік Найман в ефірі телеканалу БТБ. Він зазначив, що часи, коли українці купували долари, у минулому, а найбільш вигідно тримати заощадження в національній валюті.

Український сланцевий газ призведе до екологічного лиха, - російський "зелений"2Китай закриє 2 тисячі вугільних шахт Світовий банк попередив США про насування економічної катастрофи
Також Найман зауважив, що довіра до гривні зміцнює тривалий період стабільності курсу, який не змогли підірвати навіть штучні інформаційні провокації як з боку внутрішніх спекулянтів, так і з боку Росії.

"Я не розумію українців, які заробляють у гривні, потім міняють її на долар, а потім йдуть у магазин і знову міняють долар на гривню. Вони втрачають один раз, втрачають два рази, ще й не заробляють процентні ставки (по депозитах). Але думаю, що час вже виправляє цю ситуацію, і 2013 рік був дуже показовим, що люди нарешті звикають заробляти в національній валюті", - сказав Найман.

Відповідаючи на запитання ведучого про політичну та економічну ситуацію в США, експерт сказав: "Насправді США - банкрут. Вони тримаються тільки завдяки вірі решти світу, в тому числі українців, у долар. А якщо віра зникне? Українська гривня забезпечена реальною економікою, ми її заробляємо. А американський долар забезпечений повітрям", - підсумував аналітик.

Говорячи про найбільш вигідні сьогодні вкладення, Найман сказав, що найбільш надійним і прибутковим способом заощадження є гривневий депозит.

"Використовуйте високі депозитні ставки. При цьому не потрібно розмінюватися на дрібниці. Я зазвичай відкриваю 12-ти місячний депозит. Вони найвигідніші, і від осені до осені це максимум, що можна отримати з гривневого депозиту - ви заробите максимум. І переживете набагато краще, ніж більшість американців, ці турбулентні часи", - вважає експерт.

По материалам: iPress





Просмотров: 4735
Другие новости