Компании

все компании

Рейтингове агентство «IBI-Rating» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг цільових облігацій серій «А-Х» емітента ПрАТ «Енергополь-Україна» на рівні uaBBB

31 серпня 2012 року, 11:39
Незалежне уповноважене Рейтингове агентство «IBI-Rating» повідомляє про підтвердження довгострокового кредитного рейтингу цільових забезпечених облігацій серій «А-Х» ПрАТ «Енергополь-Україна» на рівні uaBBB, прогноз   «стабільний».
Підтвердження кредитного рейтингу боргового інструменту (РБІ) ПрАТ «Енергополь Україна» зумовлено збереженням у І півріччі 2012 року ключових факторів, що відмічалися рейтинговим агентством «IBI-Rating» раніше. Емітент здійснює діяльність на ринку нерухомості м. Києва, показники розвитку якого вищі, ніж в інших регіонах України. ПрАТ «Енергополь-Україна» входить до складу потужного польського будівельного концерну «PBG S.A.» та має значний досвід реалізації проектів у сфері промислового будівництва (з 1991 року Емітентом було збудовано/реконструйовано близько 20 об’єктів). Наразі будівництво ІІ черги «ЖК Міністерський» (загальна площа – 74 730,7 кв. м.), для фінансування якої емітовано облігаційну позику серій «А-Х», знаходиться на початковій стадії. Також Рейтингове агентство «ІВІ-Rating» відмічає вразливість Емітента до валютних ризиків в силу існування зобов’язань, отриманих в іноземній валюті.
На думку Рейтингового агентства «IBI-Rating», позитивно на кредитний рейтинг може вплинути зниження галузевих ризиків та покращення макроекономічної ситуації в країні. Негативно позначитися на кредитному рейтингу може: несвоєчасність фінансування та відставання від графіку будівництва, несприятливі економічні зміни в країні.
Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ПрАТ «Енергополь-Україна», в тому числі: фінансова звітність Емітента за І півріччя 2012 року, фінансова звітність Поручителя за І півріччя 2012 року, дозвільні документи та інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство «IBI Rating» вважає достовірною.


По материалам: IBI-Rating





Просмотров: 1554
Другие новости