Компании

все компании

Банківська система України демонструє сталий розвиток

21 серпня 2012 року, 16:37
 Заступник Голови Національного банку України Ігор Соркін прокоментував ситуацію в банківській системі України за підсумками її роботи в першому півріччі 2012 року.

За його словами, у цей період спостерігаються позитивні зрушення. “На 11 млрд. грн. збільшились обсяги кредитування економіки, що свідчить про те, що, не зважаючи на складні умови на світових фінансових ринках, банки продовжують кредитувати економіку і збільшувати ВВП держави. Що стосується кредитування фізичних осіб, то є позитивна тенденція до зростання обсягів кредитування в національній валюті, яке збільшилося на 8 млрд. грн. Відповідно відбувається зменшення обсягу кредитів в іноземній валюті, які були надані банківською системою раніше”, – повідомив Ігор Соркін.

Що стосується вкладів фізичних осіб, то, на його думку, в цьому сегменті також спостерігається позитивна тенденція. Це, на переконання Ігоря Соркіна, свідчить про довіру населення до банківської системи та до національної валюти.

“З початку року обсяг коштів на рахунках фізичних осіб збільшився на майже 40 млрд. грн., з яких 23 млрд. – це кошти в національній валюті. Це дуже сприятлива тенденція і ми повинні робити все, щоб її зміцнювати”, – зазначив він.

Крім того, заступник Голови Національного банку України звернув увагу на зменшення обсягів простроченої заборгованості в банківській системі на 2 млрд. грн.

“За підсумками півріччя банківська система отримала прибуток у розмірі 2,2 млрд. грн. Я вважаю, що це позитивний результат. Якщо порівнювати його з підсумками роботи за минулий рік, коли банківська система мала збиток у розмірі 7 млрд. грн., то 2,2 млрд. грн. за перше півріччя – це певне досягнення. І головне, на мою думку, що є індикатором ставлення до банківської системи акціонерів банків – це збільшення статутного капіталу. На сьогодні ми можемо констатувати, що статутний капітал банків з початку року збільшився майже на 7 млрд. грн. Це свідчить про те, що акціонери мають намір розвивати свої банки і вкладати гроші в банківську систему України”, – зауважив Ігор Соркін.

По материалам: Национальный Банк Украины





Просмотров: 1696
Другие новости