Компании

все компании

Олена Щербакова: низька інфляція сприяє зростанню доходів населення

17 серпня 2012 року, 07:52
Олена Щербакова: низька інфляція сприяє зростанню доходів населення  Низька інфляція сприяє зростанню реальних доходів населення. Про це заявила директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України Олена Щербакова.

“Протягом року показник інфляції незмінно низький і на сьогодні становить близько нуля. Завдяки такій інфляції ми спостерігаємо зростання доходів населення на 12 – 13% порівняно з І кварталом поточного року, коли цей показник становив 10%. Це у свою чергу позитивно впливає на добробут населення країни”, – уважає Олена Щербакова.

Що стосується зростання попиту населення на іноземну валюту, яке спостерігається протягом останніх двох місяців, директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики зауважила, що це звична ситуація, яка щороку спостерігається в літній період.

“Традиційно літній період – це сезон відпусток. Саме в цей час люди купують валюту для відпочинку за кордоном, що спричинює зростання попиту на валюту серед населення. Така ситуація триватиме й у серпні. Тут непотрібно шукати аномальних явищ, тим більше, що до осіннього періоду ринок функціонуватиме в нормальному режимі”, – упевнена Олена Щербакова.

Крім того, вона додала, що в результаті збільшення доходів населення спостерігається зростання депозитних вкладів. “Депозитна база сьогодні демонструє зростання до 11% з початку року. Завдяки цьому збільшується ресурсна база банківської системи. Це сприяє зростанню депозитних портфелів банків і свідчить про довіру населення, юридичних осіб, бізнесу до банківської системи України, яка сьогодні готова до нормального кредитування і роботи в звичайному режимі”, – констатувала Олена Щербакова.

По материалам: Национальный Банк Украины





Просмотров: 1164
Другие новости