Intel обговорює з Apollo партнерство в будівництві підприємства з випуску чіпів в Ірландії

Ринки Технології 13.05.2024    21:50 Американська Intel Corp. обговорює з Apollo Global Management можливе партнерство в проєкті будівництва підприємства з випуску чіпів в Ірландії, пише The Wall Street Journal.

За словами джерел газети, Apollo може інвестувати в цей проект понад $11 млрд.

Дві компанії ведуть ексклюзивні переговори і можуть досягти угоди найближчими тижнями, зазначають джерела.

Низка інших інвесткомпаній, зокрема KKR і Stonepeak, також претендували на участь у проєкті, проте Intel почала переговори з підрозділом Apollo - High Grade Capital Solution, що традиційно надає фінансування великим компаніям з інвестиційними рейтингами.

Intel, один із провідних світових виробників комп'ютерних компонентів, будує або розширює виробничі потужності, зокрема у США та Ірландії, бачачи зростання глобального попиту на чіпи, пише WSJ. Компанія розвиває підрозділ, що випускає чіпи на замовлення, прагнучи скласти конкуренцію галузевим лідерам - Taiwan Semiconductor Manufacturing і Samsung Electronics.

Для Intel залучення партнерів для фінансування нових проєктів має вирішальне значення через їхню високу вартість, витрати на будівництво заводу з випуску передових мікросхем можуть сягати $20 млрд, зазначає WSJ.

Два роки тому компанія уклала аналогічну угоду з Brookfield Asset Management обсягом $30 млрд.

Акції Intel додають у ціні 1,3% під час попередніх торгів у понеділок. З початку поточного року їхня вартість впала на 40,6%.


Теги:   Intel завод Apollo будівництво Ірландія Переглядів:   180

Читайте також:

01.06

Україна та Ісландія уклали угоду про безпеку

31.05

ВВП Канади зріс на максимальні за рік 1,7% р/р

31.05

1 червня введуть ліміти споживання