Південна Корея надасть $7 млрд місцевим виробникам акумуляторів для електрокарів

Ринки Машинобудування Транспорт Авто 08.05.2024    17:19 Південна Корея має намір надати фінансову допомогу в розмірі 9,7 трлн вон ($7,1 млрд) місцевим виробникам акумуляторів для електромобілів, повідомило міністерство торгівлі, промисловості та енергетики країни в середу.

Цей крок націлений на ослаблення залежності від Китаю і створення нового ланцюжка поставок, який більшою мірою відповідатиме торговим рекомендаціям США, пишуть американські ЗМІ.

Фінансова допомога, яка включатиме дешевші державні кредити і податкові пільги, допоможе місцевим виробникам акумуляторів для електромобілів отримувати критично важливі мінерали зі США та їхніх партнерів у рамках угод про вільну торгівлю. Також кошти спрямують на підтримку розроблення літій-металевих акумуляторів та альтернатив для заміни графіту (ключової складової акумуляторів), повідомило міністерство.

Південнокорейські компанії, що випускають електромобілі та акумулятори, прагнуть дотримуватися складних правил Вашингтона, які передбачають більш жорстку позицію щодо китайських постачальників. Один із напрямів правил стосується податкових пільг США, які не надаватимуться виробникам автомобілів, що використовують критично важливі матеріали, які надходять із Китаю.

Американська влада минулого тижня дозволила ще два роки (до 2027 року) використовувати графіт та іншу китайську сировину, що викликало зітхання полегшення в автовиробників, зазначає The Wall Street Journal.

Південнокорейські виробники акумуляторів, зокрема LG Energy Solution Ltd. і Samsung SDI, прагнуть закупити графіт за межами Китаю, який наприкінці минулого року посилив експортний контроль за цим матеріалом. Posco Future M. Co., яка є постачальником General Motors Co., готується імпортувати графіт з Африки, повідомляє агентство Bloomberg.


Теги:   Південна Корея акумулятор електрокар Переглядів:   166

Читайте також:

13.06

Норвегія передасть Україні боєприпаси для мінометів

13.06

"ОККО" отримала 60 млн євро від ЄБРР на будівництво заводу з виробництва біопалива

13.06

JYSK відкриває два магазини в Одесі та Полтаві